Summitul G20: Creşterea economică globală se confruntă cu ameninţări tot mai mari din cauza tensiunilor comerciale
Data: 23-07-2018
Creşterea economică globală este mai puţin sincronizată şi se confruntă cu ameninţări tot mai mari, inclusiv din cauza tensiunilor comerciale, se arată într-un proiect de declaraţie al miniştrilor de finanţe ai ţărilor G20, citat de Bloomberg News.

Proiectul de declaraţie include în rândul ameninţărilor creşterea vulnerabilităţilor financiare, intensificarea tensiunilor comerciale şi a celor geopolitice, dezechilibrele globale şi inegalitatea. De asemenea, deşi sunt mai bine pregătite, pieţele emergente încă se confruntă cu o volatilitate a pieţei şi posibil şi cu posibilele ieşiri de capital.

De altfel, ministrul de finanţe ale Braziliei, citat de Reuters, a precizat că miniştrii de finanţe şi guvernatorii băncilor centrale au discutat nevoia de a continua reformele pentru a-şi proteja economiile, în special în ţările emergente, ale căror monede au slăbit considerabil în ultima perioadă.

În privinţa celor din urmă, într-o analiză recentă efectuată de UniCredit, se arată că din pieţele emergente, într-adevăr, are loc o ieşire de capital către economiile dezvoltate, cu precădere către Statele Unite.

O versiune finală a declaraţiei va fi publicată duminică. Ea va fi rezultatul unei întâlniri a miniştrilor de finanţe ale celor mai mari 20 de economii ale lumii, care se întâlnesc la Buenos Aires.

Contact

Social