Date oficiale. E dezastru pe piața imobiliară! Nimeni nu mai cumpără, prețurile se vor prăbuși!
Data: 11-01-2019
Dacă opiniile analiștilor care preconizează că prețurile caselor și apartamentelor din România vor pica anul acesta mai pot fi contrazise, datele concrete privind vânzările sunt suverane. Iar aceste date arată un dezastru. Piața imobiliară este aproape de blocaj.

În luna decembrie a lui 2017, numărul tranzacţiilor imobiliare din România a fost cu peste 10.000 mai mic decât în noiembrie, ceea ce marchează o scădere cu aproximativ 30%, până la puţin peste 36.000 de imobile tranzcţionate.

Datele au fost transmise de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Potrivit ANCPI, Numărul ipotecilor, la nivel naţional, în luna decembrie 2018, a fost de 21.278, cu 3.593 mai mic faţă de luna decembrie 2017. Cele mai multe operaţiuni de acest gen au fost înregistrate, luna trecută, în Bucureşti – 4.981, Ilfov – 1.378, Cluj – 1.362. La polul opus, se află judeţele Caraş Severin şi Mehedinţi – 71, Covasna – 70, Sălaj – 58.

Este încă un semn că piaţa imobiliară este în picaj. Aşa cum a mai arătat Capital, mai mulţi analişti, printre care şi Iancu Gda, preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar Bancari, au estimat că preţurile imobilelor vor scădea cu până la 35%, anul acesta. Deşi oamenii din imobiliare au încercat să nege, plafonarea gradului de îndatorare , dar şi introducerea taxei pe lăcomie vor genera o scădere a volumului de credite, deci şi a posibilităţilor ca românii să îşi mai cumpere o casă prin împrumut.

Contact

Social