Bancherii încep să asculte de Isărescu: Băncile mari încep să majoreze dobânzile la depozite, apropiindu-se de creşterea inflaţiei
Data: 14-06-2019
Banca Transilvania, Raiffeisen şi UniCredit au decis să dea dobânzii mai mari la depozite.

Banca Transilvania, cea mai mare bancă locală după active, a decis să majoreze de la 12 iunie 2019 dobânzile plătite la depozitele în lei ale populaţiei cu un punct procentual pentru eco­nomiile plasate la bancă pe unu sau doi ani.

Astfel, bonificaţia plătită de BT la un depozit cu maturitatea de un an ajunge în prezent la 3,5%, faţă de 2,5% anterior datei de 12 iunie. În cazul în care economiile sunt ţinute la bancă mai mult de doi ani BT plăteşte clienţilor 4% pe an.

Depozitele constituite pe trei ani sunt remunerate cu o dobândă 4,25% faţă de 3,5% anterior, majorarea de dobândă în acest caz fiind de 0,75 puncte procentuale.

Dobânzile plătite de Banca Tran­silvania la depozite sunt în prezent cele mai mari din piaţă. Printre băncile mari care au mai anunţat majorări de do­bândă la economiile populaţiei se numără Raiffeisen şi UniCredit, pla­sate în top cinci al celor mai mari bănci locale. Raiffeisen Bank a decis să ma­joreze până la 2,5% do­bânzile la depozitele în lei, constituite pe termen de un an, însă doar online şi doar pentru clienţii care încasează veniturile prin bancă.

Pe de altă parte, Uni­Credit plăteşte o dobândă de 3,5% pe an pentru depozitele în lei deschise în perioada 22 mai - 22 august 2019 pe o perioadă de şase luni şi deschise exclusiv prin canalele digitale.

Majorarea dobânzilor efectuată de băncile mari vine în contextul în care gu­vernatorul BNR Mugur Isărescu a cerut instituţiilor de credit să majoreze bonificaţiile plătite la depozite în lei.

După ce a crescut inflaţia la peste 4%, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, le-a cerut băncilor să majoreze dobânzile la depozite.
Sursa: www.zf.ro

Contact

Social