ANRE: Teodorovici a ştiut că suprataxele impuse prin OUG 114 vor scumpi gazele
Data: 11-11-2019
Un document trimis fostului ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici, de către Agenţia de Reglementare în domeniul energiei (ANRE), arată că oficialul a fost avertizat că măsurile impuse de guvernul PSD privind suprataxarea companiilor din domeniul energiei vor duce la scumpirea gazelor naturale, scrie economica.net.

“Semnalăm că există riscul ca prin aplicarea art. 61, CE să aprecieze că sunt încălcate ărevederile celor două directive în materie, respectiv Directivele CE nr. 72 şi 73 privind piaţa de energie electrică şi gaze naturale şi de acest aspect este responsabil statul român”, se arată în scrisoarea intrată în posesia economica.net. Articolul 61 din OUG 114 este cel referitor la reintroducerea preţurilor reglementate la energie electrică şi gaze.

“În ceea ce priveşte contribuţia bănească, percepută de la operatorii licenţiaţi de către ANRE, în procent de 3% din cifra de afaceri realizată de aceştia, vă comunicăm că fondurile rezultate din aplicarea acesteia vor depăşi cu mult necesităţile ANRE privind cheltuielile curente şi de capital. Aceste contribuţii vor trebui recunoscute intergral de către ANRE în preţurile şi tarifele reglementate”, mai arăta instituţia. Ulterior, în OUG 114, contribuţia a rămas la 2%.

Contact

Social