Stiri Zilnice
Ministrul Mediului: Noua taxă auto va fi „beton”, imposibil de contestat
Data: 09-08-2018
Sătulă de taxe auto care să fie contestate în tribunale sau la Curtea de Justiție a UE, ministrul Mediului promite o taxă auto fără fisuri din punct de vedere a contestării acesteia. Va fi gata până la finele anului, a promis miercuri, la Alba Iulia, ministrul Grațiela Gavrilescu.

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a spus, miercuri, la Alba Iulia, în cadrul unei conferințe de presă, fiind întrebată de proiectul taxei auto, despre care afirmase că va fi finalizat până la finalul anului, că la această metodă de penalizare a poluatorilor lucrează specialiști din mai multe ministere, potrivit ziarulunirea.ro.

”Atunci când emit un ordin de ministru, scot o ordonanță de urgență, un HG, un proiect de lege, întotdeauna ele sunt foarte bine fundamentate și inclusiv fac dezbatere publică astfel încât să nu am niciun fel de fisură în adoptarea acelui act normativ. Așa vă spun și de data aceasta. Am spus că undeva până la sfârșitul anului pentru că ne dorim să luăm absolut la mână, împreună cu colegi de la Ministerul Transporturilor, RAR, Ministerul Finanțelor, Ministerul Justiției, pe toate părțile, analiza acestei viitoare metode de penalizare a poluatorului în sensul că nu dorim ca ea să mai fie atacată, contestată și să câștige cineva în instanță. Adică din toate punctele de vedere să ne asigurăm”, a spus Grațiela Gavrilescu.
© 2019 LicitatiaPublica.ro