Stiri Zilnice
E jale! ANAF nu mai glumește! A trecut la execuții în forță. Se fac deja listele
Data: 10-10-2018
Așa cum clar a arătat, în ultimele declarații, și ministrul finanțelor, statul este hotărât să facă totul posibil pentru a crește veniturile bugetare. Legea insolvenței este deoar un exemplu. Alte măsuri sunt pregătite.

Toate firmele din România vor fi obligate să întocmească liste cu partenerii sau furnizorii care înregistrează întârzieri la plată. Statul intenţionează să îşi dea seama, astfel, care societăţi comerciale au risc ridicat de neplată a taxelor şi impozitelor.

„Persoanele juridice cu sediul în România, indiferent de forma de organizare şi de tipul de proprietate, au obligaţia de a întocmi situaţia privind facturile restante mai mari de 10.000 lei individual sau cumulând 10.000 lei pe acelaşi creditor/debitor şi mai vechi de 30 de zile de la emiterea facturii fiscale sau de la scadenţă, dacă scadenţa este clar specificată, către orice creditor, respectiv de la orice debitor, persoană juridică, după caz, cu sediul în România”. De aceste situaţii este responsabil Centrul de Pregătire pentru Personalul din Industrie Buşteni - CPPI, o entitate care acum se înfiinţează şi va gestiona politica guvernamentală privind măsurile de luat pentru „prevenirea incapacităţii de plată“ în economie, arată o Hotărâre de Guvern.

În ultimii patru ani, au intrat în insolvenţă peste 100.000 de companii româneşti, adică o medie de 20.000 de companii pe an, respectiv 16% din totalul firmelor active şi 10% din totalul celor foarte mari. Procentajul este de patru ori mai ridicat decât media din Europa Centrală şi de Est, se arată într-un studiu Coface România. Aproximativ 3.000 din acestea aveau venituri de peste 1 milion de euro.
© 2018 LicitatiaPublica.ro