Orban: Vom abroga prevederile privind Pilonul II şi alte măsuri din OUG 114
Data: 03-12-2019
Modificările ce vor fi aduse controversatei OUG 114, cea prin care s-au instituit o sumedenie de suprataxe companiilor din energie, telecomunicaţii, dar şi băncilor, vor viza şi Pilonul II - pensiile private opbligatorii -, a declarat marţi premierul Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, în prezent se lucrează deja la studiul de impact privind abrogarea unor măsuri din OUG 114/2018. "Cu siguranţă că în spatele modificărilor vor sta analize, studii, de asemenea vom discuta cu partenerii sociali, patronatele şi sindicatele pentru a realiza o consultare care să îmbunătăţească (ordonanţa), dar noi deja am avut consultări anterioare şi ştim poziţia partenerilor sociali care este preponderent în susţinerea acestei iniţiative.

Sigur că noi ne-am fi dorit ca prin dezbaterea din Parlament să corectăm prevederile acestei ordonanţe şi să abrogăm toate acele prevederi. Din păcăte, lucrurile nu merg aşa cum ne-am aşteptat, ba dimpotrivă mai apar prin diferite comisii amendamente care înrăutăţesc şi mai mult această ordonanţă. De exemplu s-a mărit plafonul pentru fondul fantomatic de dezvoltare şi investiţii", a spus Orban.

Premierul a mai spus că majorarea contribuţiei la fondurile de pensii administrate privat Pilon II nu va face obiectul acestei runde de reglementări, dar că o majorare este în obiectivele Guvernului. "Cu siguranţă acesta este obiectivul nostru, dar (majorarea) nu va face obiectul acestei reglementări. Ce vom abroga sunt prevederile absurde care au fost impuse societăţilor care administrează fondurile Pilon II de pensii"

Contact

Social